RIMPELS / VERSLAPPING EN VOLUMEVERLIES

Is dit herkenbaar?

 • Voel jij je onzeker door rimpels in je gezicht?
 • Zeggen mensen vaak dat je boos of verontrust kijkt?
 • Focus je jezelf op je ingevallen wangen en/ of kaakcontontour?

Wat de reden ook is, je kunt je storen aan deze rimpels . Rimpels ontstaan als gevolg van huidveroudering. Deze veroudering wordt door zowel uitwendige als interne factoren veroorzaakt. Interne factoren zijn je genetische aanleg; hormonale veranderingen. Hierdoor kan je huid gevoelig zijn aan vroegtijdig verlies van elastine en collageen  . Uitwendige factoren zijn  overmatige blootstelling aan UV-straling, roken, alcoholgebruik, stress en minder kwalitatieve voeding. Ook hierdoor verliest je huid sneller zijn goede conditie.

 

Er zijn twee soorten rimpels

 1. De dynamische rimpels
  De dynamische rimpels zijn mimiek rimpels die ontstaan door bewegingen van het gezicht zoals lachen of fronsen. Voorbeelden hiervan zijn kraaienpootjes en fronsrimpels.
 2. De statische rimpels
  Dit zijn rimpels (groeven of plooien) die altijd zichtbaar zijn in de huid ook al is er geen mimische beweging van het gezicht, zoals lijnen die diep in de huid zitten.Vanaf ons 30e levensjaar neemt collageen in de huid af en wordt de huid minder elastischHoe graag we het ook zouden willen, huidveroudering zetten we niet stil. Vanaf ons 30e levensjaar neemt collageen in de huid af en wordt de huid minder elastisch. Als je ouder wordt, wordt de huid van je gezicht steeds slapper. De kwaliteit van je huid gaat achteruit. De huid kan steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen.Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie afneemt.Daarnaast wordt de huid dunner en het onderhuidse steunweefsel verliest haar volume en stevigheid. Het resultaat? Kans op overhangende bovenoogleden. Maar ook wallen en een slappe huid bij de kaaklijn. Omdat de huid van de hals dunner is dan die van je gezicht, veroudert deze vaak sneller. Ook kan er vet ophopen waardoor plooien ontstaan. En dat zowel bij mannen als bij vrouwen.

   

  Triggers van huidveroudering:

  • Te veel stress
  • Alcohol
  • Roken
  • Zon- en daglicht
  • Emoties zoals boosheid, ergernis, nervositeit en
  • Verkeerde huidverzorgingsproducten
  • Bepaalde houdingen zoals slapen of je hand vaak op dezelfde plaats tegen het gezicht plaatsen.

WAT ANDEREN ZEGGEN NA EEN BEHANDELING:

 

“ —“

 “–”

“ —”

 

WIL JE ADVIES OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

VUL JE GEGEVENS IN EN WIJ ZULLEN JE Z.S.M. CONTACTEREN